Prepaid (Ön Ödemeli) Sanal Kartlar


Ön ödemeli banka kartı nedir?

Ön ödemeli banka kartı, yalnızca karta yüklediğiniz parayı harcamanıza izin veren alternatif bir bankacılık kartıdır. 



https://osf.io/cfpgy/

https://dailygram.com/index.php/profile-318436

https://www.theselfemployed.com/profile/digi.gamer/

https://ceti.edu.gt/members/paykwik/profile/

https://csgrid.org/csg/team_display.php?teamid=332574

https://escatter11.fullerton.edu/nfs/team_display.php?teamid=420981

http://knsz.prz.edu.pl/forum/member.php?action=profile&uid=262755

Ön ödemeli kartlar, banka karlarında olduğu gibi, Visa veya Mastercard gibi ödeme ağını kabul eden herhangi bir satıcıda çalışır. Nakit kullanmaktan daha güvenli ve daha kullanışlıdır.

Ayrıca bu kartlar, bazı noktalarda kullandıkça öde veya daha resmi olarak genel amaçlı yeniden yüklenebilir ön ödemeli kart olarak da bilinir.

Bu kartlardan birini aldığınızda - bir perakendeci, banka veya kredi kartı şirketinden - bir banka tarafından tutulan bir işlem hesabı açıyorsunuz.

Banka kartından farklı olarak, yalnızca ön ödemeli kart hesabına koyduğunuz para miktarını harcayabilirsiniz. Kart şirketleri genellikle bunu yapmanın çeşitli yollarını sunar. Bazı kartlarda, çevrimiçi transferler yapmak için bir çek hesabına da bağlanabilirsiniz.

Ön ödemeli alternatifler

Çek hesaplarını aylık maliyetlerle ilişkilendirirseniz, çevrimiçi çek seçeneğiyle farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Giderek artan sayıda çevrimiçi banka, aylık ücret veya minimum bakiye gerekliliği olmayan hesaplar sunmaktadır.

Ön ödemeli banka kartları nasıl çalışır?

Ön ödemeli kartlar büyük ölçüde farklılık gösterir, ancak bu özelliklerin ortak özellikleri vardır:

Yeniden yükleme seçenekleri: Bir karta genellikle doğrudan para yatırma, katılan perakendecilere nakit yükleme ve ATM'lerde çek yatırma gibi birden çok yolla para ekleyebilirsiniz. Bu kartlardan bazıları cep telefonu aracılığı ile çevrimiçi transferler veya mobil çek depozitoları yapmanızı sağlar.

ATM erişimi: Bazı ön ödemeli kartlar, ülke çapında ücretsiz ATM ağlarına veya bankalar tarafından verilen kartlar için markalı banka ağlarına erişebilir.

Ücretler: Kartların etkileşimi için bazı ödeme yöntemlerine göre dışarıdan yükleme yapmanız gerekebilir. Örneğin, bazen doğrudan para yatırarak bazen feragat edilebilecek aylık bir ücret vardır. Bazı kartlar her satın alma ve ATM işlemi için ücret alır.

Tutar limitleri: Bazı kartlar, gün veya ay gibi belirli bir dönemde ne kadar para çekebileceğinizi, yeniden yükleyebileceğinizi veya harcayabileceğinizi sınırlar.

Korumalar: Yeniden yüklenebilir ön ödemeli kartlar, federal yasaların banka kartlarının sahip olmasını gerektiren sorumluluk veya dolandırıcılık korumalarına sahip değildir, ancak bu, önümüzdeki yıl yeni kurallarla değişebilir. Bazı kartlar satın alma koruması sunar, ancak yetkisiz işlemler veya hataları düzeltmek zor olabilir. Birçok kartın sahip olduğu bir koruma, federal mevduat sigortasıdır, yani bir ihraççı iflas ettiğinde paranız karşılanır.

Son kullanma tarihleri: Ön ödemeli kartların son kullanma tarihleri vardır. Süresi bittikten sonra bir kartı yeniden yayınlamanız gerekir. Yine de kartlardaki fonların süresi dolmuyor.
Ön ödemeli banka kartlarının sınırlamaları

Son korku hikayeleri: Birkaç ön ödemeli kart, günler veya haftalar süren teknolojik kesintilerden etkilenmiştir.

RushCard’ın ana şirketi 2015 yılında ödeme işlemcisini Mastercard'a geçirdiğinde, teknolojik bir aksaklık on binlerce kullanıcıyı RushCard hesaplarından günlerce kilitledi. Walmart MoneyCard 2016'da bir kesinti yaşadı.

Netspend kısa süre önce müşterilerin hesaplarına erişmesinin engellendiği iddiaları üzerine federal bir düzenleyici kurumla anlaşmayı kabul etti.

Kredi üzerinde etkisi yok: Ön ödemeli banka kartları kredi kartı olmadığından bunlarla kredi oluşturamazsınız. Bunun için güvenli bir kredi kartı düşünmek istersiniz.

Banka hizmetlerinin eksikliği: Ön ödemeli kartlar, ATM veya şube ağına erişim, çevrimiçi veya mobil bankacılık veya banka havaleleri ve banka havalesi gibi banka hizmetleri de dahil olmak üzere bir çek hesabı ile beklediğiniz tüm özelliklere otomatik olarak sahip değildir. ödemeleri durdurma.

Aylık ücret ödemeden bir çek hesabı istiyorsanız, en iyi ücretsiz çek hesapları listemizi göz önünde bulundurun. Kötü kredi veya bankacılık geçmişine sahip kişiler için ikinci şans kontrol hesapları da vardır.

Bütçeleme aracı olarak veya bankaya alternatif bir yol olarak kullanılsın, ön ödemeli banka kartları, verimli bir şekilde para depolamanıza ve harcamanıza yardımcı olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uygun Fiyatlı Paykwik Sanal Kart

Paykwik Nedir?